September – Volledige dakrenovatie

Terug naar overzicht van alle blogs.

Gaat-ie lekker, dakdekker?

Jazeker, september was goed te doen. Beetje zon, beetje schaduw op het dak, perfect. Zo nu en dan een bui, maar dan gaan de regenjacks aan en wordt er gewoon doorgewerkt. Zo zijn wij. Als we eenmaal op het dak zitten, zijn weer er niet meer af te krijgen tot het kant en klaar is.


Dakrenovatie van slopen tot zink

Zo ging het dus precies met een van onze klussen. Een flink plat dak en dat moest eerst tot op het dakbeschot gestript worden. Even de spierballen laten rollen, jongens, en wég met die oude dakbedekking. Oude gaten dicht timmeren, nieuwe gaten erin in een strakke formatie voor vier nieuwe dakramen en een lichtkoepel. En dan natuurlijk dakisolatie. Het is gewoon niet slim om een dak te laten renoveren zonder het goed te laten isoleren. Deze klant ging voor 120 mm PIR-isolatie. Wauw! Dat wordt zomer en winter comfortabel wonen onder dat dak. Zeker weten!


En móói dat het dak geworden is!

Dat was passen, meten en op maat zagen, met die PIR-platen. Dan de 2-laags dakbedekking erop, terwijl anderen bezig waren met het monteren van de dakramen. Dat is precisiewerk, dus daar nemen we de tijd voor. Die dakramen moeten natuurlijk rondom goed waterdicht gemaakt worden met precies passend bitumen. Maar de echte kers op de taart zijn de zinken dakranden. Daar hebben we ook een vakman voor, om die perfect te passen en lassen tot in de moeilijkste hoekjes. Als het dak dan echt áf is en de laatste foto gemaakt, hebben we dat biertje verdiend!


Tip

Heb je een plat dak zonder dakraam of lichtkoepel? En wil je wel daglicht binnen nu de donkere dagen eraan komen? Wij maken ook dakramen, lichtkoepels en zelfs lichtstraten in het dak zonder complete dakrenovatie. Snel en goed!