September – Complete dakrenovatie

Terug naar overzicht van alle blogs.

Lekker weer voor de dakdekker

Tja, vandaag de eerste echt herfstige dag. Brrr... even wennen. Maar de rest van september was zonnig en dat was mazzel, om meer dan één reden. Ideaal weer voor een flink project bij een van onze klanten, die zijn zinnen gezet had op een compleet nieuw dak. Doen we dat toch!


Pannendak eraf

Als we zeggen 'compleet nieuw', dan is dat geen woord te veel. Met man en macht hebben we het oude dak rigoureus gesloopt tot op de binten: pannen, panlatten, dakbeschot, goten... weg ermee! Die vuile klus willen we altijd zo snel mogelijk achter de rug hebben, want daarna begint het mooiere werk. Voor deze klant was het echt 'open huis', van de nok tot de benedenvloer.


Pannendak erop

Voor de laatste pan gelegd werd, moest er heel wat gebeuren. De dragende houten constructie controleren en eventueel repareren, nieuw dakbeschot en folie erop, panlatten en dan eindelijk de pannen. Maar toen konden we nóg geen biertje pakken, want ook goten, dakdoorvoeren en hemelwaterafvoer moesten vernieuwd worden. Resultaat: een statig pand met een mooi nieuw dak. Om het helemaal áf te maken, hebben we ook nog het dak van de schuur gerenoveerd.


Tip

Zelf een dak maken of renoveren? Denk er drie keer over na, want er zijn vele valkuilen. Onze dakdekkers weten wat ze doen, werken snel en staan garant voor een goed en waterdicht dak.