Oktober – Dakdekkersweer

Terug naar overzicht van alle blogs.

Druk op het dak

Prachtig hoor, die oktobermaand, echt dakdekkersweer. Véél dakwerk gedaan, maar dat is niks nieuws, want dat doen we altijd. Kom, we pikken er gewoon een klus uit voor deze blog: vijf woningen voorzien van een nieuwe laag bitumen en het dak voorbereiden voor zonnepanelen.


Dakwerk op 't randje

Ja, dat is natuurlijk 'booming business' tegenwoordig, zonnepanelen. Goed idee om eerst het dak te renoveren, want als die panelen er eenmaal zijn, wordt dat een stuk lastiger. Het was een aaneengesloten plat dak boven de woningen, drie hoog en plaatselijk behoorlijk smal. Als je even schrikt van een muis en achteruit springt, dan lig je eraf. Gelukkig geen gezien. Maar nu alle gekheid op een stokje en focussen op het dakwerk. Elk dak is anders, zeggen wij, en hier sloot de nok van een eenzijdig pannendak aan op het platte dak. Zie de foto!


Bitumen branden en grind gooien

Leuk dak dus, maar verder is bitumen branden geen groot avontuur. Wij kunnen dat snel en netjes, maar op dit dak hadden we wel een handicap. Het lag vol met grind en dat grind moest blijven. Dan ben je dus meter na meter bezig met grind weghalen, nieuw dakleer aanbrengen en terug met dat grind. Ook nog secuur om alle dakdoorvoeren en lichtkoepels heen werken, afwerken met superstrakke dakranden en die nokpannen er weer netjes op, want die moeten goed vastliggen. Windje eronder en wég zijn ze, maar niet als wij ermee klaar zijn :)


Tip

Wil je meer zien van ons dagelijkse werk, bekijk dan onze Facebook (effe op de F klikken) of onze foto's op deze website. Zo krijg je een kijkje in de keuken zonder zelf het dak op te gaan. Mooie foto's, mooi vak!