November – Vakman op het dak

Terug naar overzicht van alle blogs.

Haagse daken

Als dakdekker in Den Haag weet je vaak niet wat je te wachten staat. Monumentale gebouwen met ingewikkelde dakconstructies, vervallen daken van oude pandjes of een gigagroot plat dak dat vernieuwd moet worden. Uitdagende klussen, jazeker! Dat maakt ons vak nou juist zo leuk.


Meesters op de vierkante meter

Meestal hebben we de ruimte om te werken, maar het kan ook zomaar gebeuren dat je op het platte dak van een piepklein dakkapelletje staat. En dan moet daar wel nieuwe dakbedekking op. Of je staat in een goot waar twee schuine daken samenkomen, met nauwelijks plaats om je voeten neer te zetten. Een beetje acrobaat moet je wel zijn om dan toch de klus te klaren.


De moeilijkste hoekjes

Die zijn er genoeg, zeker aan oude panden of op plekken waar de eigenaars zelf creatief aan de slag zijn gegaan met het dak. Laat die moeilijke hoekjes maar liever aan ons over. Want ook een balkonnetje van een halve vierkante meter moet goed afwateren, anders heb je bij een flinke bui het water binnen. Wij spelen het klaar, ook al kun je je kont niet keren op zo'n balkon.


Tip

Vraag ons om een vrijblijvende dakinspectie (incl. advies) als je je oude dak niet vertrouwt. Als er eenmaal lekkage is, is het in feite al te laat!