November – Strak leien dak

Terug naar overzicht van alle blogs.

Sinterklaastijd... Makkers, staakt uw wild geraas...

Dat zouden wij ook wel willen zeggen tegen de weergoden, als we bijna van het dak af waaien en het ook nog lijkt of het nooit meer ophoudt met regenen. Gelukkig zijn er ook dagen dat de zon schijnt en we fluitend op het dak staan. Fluitend, NIET flierefluitend, als je dat soms dacht.


Leien dak in het zonnetje

Pannendaken, platte daken, wij renoveren ze aan de lopende band. Maar op zo'n mooie dag in november gingen we aan de slag met de renovatie van een leien dak. Statig stadspand met een traditionele gevel, dat maakt het extra leuk. Natuurlijk alles uit de kast getrokken om een mooi dak af te leveren. Als het klaar is, lijkt het simpel, maar het is al een hele puzzel om bij zo'n oud pand met sierlijke dakkapellen alles mooi passend te krijgen. Dampdoorlatend folie, lood, zink, leien, alles netjes aansluitend en overlappend om het dak gegarandeerd waterdicht te maken.


Dakkapellen in het zink

En zoals gewoonlijk bij klanten die willen dat het dakwerk grondig aangepakt wordt: ook al het lood- en zinkwerk moest vervangen worden. Vooral het zinkwerk was deze keer een opsteker voor de secure dakdekker. Mooie combi: strak leien dak en de drie dakkapellen strak in het zink. Zowel de zijkanten als de kappen hebben we van perfect zinkwerk voorzien. Boven op elke dakkapel een zinken piron om het af te maken. Uiteraard ook de dakgoten opnieuw met zink bekleed. Toch jammer dat je vanaf de straat zo weinig ziet van ons vakwerk. Bekijk onze foto's!


Tip

Winter: koud, nat. Maar denk niet dat wij dakdekkers de helft van de tijd op de bank hangen. Wij gaan gewoon het dak op voor degelijk dakwerk. Wou je eigenlijk maar even wachten met bellen voor jouw dakrenovatie? Wacht niet, bel wel!