November – Pannendak troef

Terug naar overzicht van alle blogs.

YES, dakrenovatie!

Weer een leuke klus gehad in november. Een van onze klanten – vrijstaande woning, rieten dak – had een rigoureus besluit genomen. Het riet moest vervangen worden door dakpannen "en ook maar drie extra dakramen dan, dakdekker". Niet niks. En daar zeggen wij geen 'nee' tegen.


Doei, rieten dak

Dus zijn we uitgerukt met groot materieel om de klus te klaren. Van het groen bemoste rieten dak hebben we snel afscheid genomen. Slopen en afvoeren, jongens! Maar voor de pannen erop konden, moest er nog veel gebeuren. Eerst het dak inpakken in folie, dan isoleren (ja, dat ook), dan de tengels en panlatten. En een beetje opschieten, jongens, want dreigende wolken pakken zich samen... Donder en bliksem, dat dak moet dicht!


Hallo, pannendak

Het hield maar niet op. Ook nog drie nieuwe dakramen geplaatst, maar het mooiste is toch wel het leggen van de dakpannen, verglaasde pannen dit keer, jawel! Dan groeit onder je handen een nieuw dak. Tot slot al het lood- en zinkwerk om de boel waterdicht te maken en dakgoten rondom, want tja, die waren er niet. Abracadabra! Wij zijn dan wel geen Harrie Potter, maar we hebben dat oude rieten dak toch maar mooi omgetoverd tot een chic pannendak.


Tip

Dakplannen? Vraag ons om advies. Wij weten precies wat er WEL en (belangrijker nog) NIET kan met jouw specifieke dak. Bovendien vinden wij het ook leuk om creatief mee te denken.