Mei – Dakbedekking in lagen

Terug naar overzicht van alle blogs.

Dakdekker, ben je al bruin?

Nou, het kon bruiner. Mei was niet echt heet, van strakblauwe luchten tot donderwolken en een frisse noordenwind. Regelmatig zag je ons nog met de hoodies aan op het dak, soms op drie daken tegelijk. Hoezo? Of we die drie platte daken compleet konden renoveren? Tuurlijk, doen we!


O, o, grind op het dak!

Wij het dak op en jawel hoor, GRIND! Dus voor we konden beginnen, moest er eerst een laag grind verwijderd worden. Even de spierballen laten rollen, jongens (m/v). Al dat grind in zakken en naar beneden ermee! Dak veegschoon en de eerste nieuwe laag kan erop. Dakisolatie, want je zou wel gek zijn als je dat niet deed, als dan toch het dak vernieuwd moet worden. Ook nog mooi op tijd, voor het echt heet wordt. Bovenop de isolatie komen nog twee lagen bitumen, een toplaag en een onderlaag. Maar ho even, zover zijn we nog niet, want er moest meer gebeuren.


Nieuwe dakdoorvoeren graag, dakdekker

Zoals gewoonlijk waren we aan het multitasken. Terwijl aan de ene kant van het dak de tweede laag bitumen er al op lag, waren we aan de andere kant nog schoorstenen aan het slopen en nieuwe dakdoorvoeren aan het maken voor cv en warmtepomp, want het werd meteen grondig aangepakt met de energiebesparing. Intussen aan de slag met het vervangen van het lood- en zinkwerk, de finishing touch. En dat alles bij wisselvallig weer... moet je ook nog rekening mee houden. Enfin, de klus is geklaard! Deze klanten zitten weer vele jaren comfortabel onder dak.


Tip

Deel je een plat dak of pannendak met je buren (bijv. 2 onder 1 kap) en is dat aan vernieuwing toe? Steek de koppen bij elkaar en laat de dakrenovatie samen uitvoeren: scheelt qua kosten al gauw een slok op een borrel.