Mei – Creatief dakwerk

Terug naar overzicht van alle blogs.

Dat viel tegen, die regen

Lente? Vergeet het maar! In geen honderd jaar zo'n koude aprilmaand en kletsnatte meimaand gehad. Maar het dakwerk gaat gewoon door, want straks is hij er opeens, die tropische zomer. Slimme klanten sturen ons juist nu het dak op met bergen isolatiemateriaal. Lekker koel straks.


Grind op het dak

Een van die platte daken is toch wel vermeldenswaard. Het lag vol met een dikke laag grind en je raadt het al: het grind moest blijven. Wat doe je dan als creatieve dakdekker? Grind ophopen aan de ene kant, stukje dakleer leggen en dan het grind maar weer verplaatsen: naar LINKS... naar RECHTS... het lijkt wel de Snollebollekes. En dat alles met één kruiwagen en twee batsen. 


Tegen de muren op

Maar er was meer aan de hand. Om een deel van het dak stond (en staat) een oud gemetseld muurtje, niks moois meer van te maken. Geen probleem. Gaan we toch met het bitumen tegen de muur op (OMHOOG...) en netjes over de rand heen om het af te werken. Nu ziet het er strak uit en hebben we weer een dakrenovatie tot een goed einde gebracht. Mooie oplossing, toch?


Tip

Grind op het dak kan een goed idee zijn, maar is dat lang niet altijd. Het dak moet het extra gewicht kunnen dragen. Vraag aan de vakman (ons) of grind mogelijk en nuttig is op jouw dak.