Maart – Zinken luifels

Terug naar overzicht van alle blogs.

Mooi weer, mooi werk!

Lekker weertje gehad deze maand, ook al is het pas maart. Op een mooie dag, in de zon op het dak, konden we de warme hoodies al inruilen voor een T-shirt. En dan hadden we ook nog een heel mooi project: een villa aan het water voorzien van zinken luifels, rondom op twee niveaus.


Meters maken

Het was een flinke villa, dus we hebben heel wat meters steiger gebouwd voor we aan het echte dakwerk konden beginnen. En doe die meters maar gerust 'keer twee' voor de luifels en dakranden die we met zink moesten bekleden. De zinken delen worden in iedere gewenste vorm op maat gemaakt en aan ons de mooie taak om ze te monteren en aan elkaar te lassen. Dat is toch weer iets heel anders dan dakpannen leggen of bitumen branden.


Blinkend zink

Hout is ook mooi, maar de houten constructie van de luifels verdween toch gaandeweg onder blinkend zink. Wat is dat toch prachtig materiaal, vooral als de felblauwe lucht erin weerspiegelt. Ook nog even netjes aansluiten op het platte dak, jongens. En natuurlijk hebben we alle naden zorgvuldig dichtgelast, zodat het hout eronder droog blijft. Zeker weten dat deze villa met zijn bijzondere dakwerk voor lange tijd perfect beschermd is tegen weer en wind.


Tip

Dakwerk in gedachten? Vraag ons om advies over materialen en mogelijkheden. Er kan altijd meer dan je denkt en als het maar enigszins mogelijk is, dan fiksen wij het. Graag gedaan!