Maart – Dakwerk, vakwerk!

Terug naar overzicht van alle blogs.

Dakdekkers met pit

De lente dient zich aan en zo hoort het ook, want het is eind maart. "Maart roert z'n staart", zegt een oud spreekwoord (buien-windvlagen-vorst), maar ook onze dakdekkers houden zich niet rustig. Die hoppen energiek van het ene dak naar het andere: nieuwe lente, nieuwe daken!


Blij met dakwerk

Waarom wij zo enthousiast blijven over dakwerk? Omdat we een topteam hebben dat van aanpakken houdt. Omdat we lekker buiten bezig zijn: vrije jongens! Omdat elke dakrenovatie anders is: andere klant, ander dak, ander uitzicht (geintje). Omdat we onze klanten blij maken met een mooi nieuw dak. Maar vooral omdat we het leuk vinden om vakwerk te leveren waar we trots op kunnen zijn, van het kleinste bitumen platje tot het meest complexe pannendak. En juist omdat wij van alle markten thuis zijn, krijgen we de meest uiteenlopende opdrachten.


Blij met vakwerk

Zo hadden we pas nog – tussen de renovatie van platte en pannendaken door – een mooie klus voor zinkwerk. Een forse dakkapel moest bekleed worden met zinken felsbanen, dit keer geen blinkend zilverkleurig zink, maar chic mat antraciet. Uiteraard is het belangrijk om de dakkapel nauwkeurig in te meten en het zink precies op maat te knippen. Dat maakt de montage van de zinken felsbanen een stuk makkelijker. De overhangende dakranden zijn bekleed met hetzelfde materiaal. Nu de kozijnen nog, maar ondertussen is dit toch weer een knap staaltje vakwerk.


Tip

Plannen voor een dakrenovatie? Kijk eens om je heen naar andere daken voor inspiratie. De keuze in kleuren en materialen is groot, zowel voor platte als voor pannendaken. Als je jouw dak een nieuwe 'look' wilt geven, is dit hét moment!