Maart – Allerlei dakwerk

Terug naar overzicht van alle blogs.

Kwakkelweer

Schijnt de zon even... Denk je dat het lente wordt... Begint het weer te vriezen, sneeuwen en regenen. Maart roert zijn staart! Meestal doen wij ons dakwerk dus onder dreigende luchten met samengepakte wolken. En dan toch optimistisch blijven en goed werk leveren. Dat kunnen wij!


Dakwerk in soorten en maten

Druk hebben we het. DRUK. De klanten weten ons te vinden en wij trekken van dakrenovatie naar dakrenovatie. Diverse pannendaken onder handen genomen en wat we vooral ook gedaan hebben: lood- en zinkwerk vernieuwen. Nou is dat niet altijd makkelijk werken op een schuin dak, als je bijvoorbeeld de schoorstenen opnieuw in het lood moet zetten. Maar daar hebben wij wat op gevonden. Bouwen we gewoon een steigertje op het hellende dak, zodat we de klus relaxed kunnen klaren zonder spierpijn achteraf.


Met drilboor en dakplaat voor u paraat!

Het houdt maar niet op. Klant na klant wil het platte dak laten renoveren. "En dan meteen ook maar isoleren, dakdekker, als jullie toch bezig zijn." Soms lijkt het wel lopende-bandwerk, maar er zitten ook weer bijzondere klussen tussen. Zo hebben we een slap golfplaten dakje van een overkapping vervangen door degelijke balken, dakbeschot en dakbedekking. Overkapping en schuur hebben nu een doorlopend écht dak met alles erop en eraan. Klein dak, dat wel, maar toch klasse voor de klant en voor ons weer een goed gevoel na een geslaagde dakrenovatie.


Tip

Het regent op dit moment veel en als je dakgoten nog vol halfvergaan blad liggen, ligt daarmee ook verstopping van de regenpijpen op de loer. Laat de goten nú schoonmaken, dan heb je er tot de herfst geen omkjiken naar!