Juni – Zomers dakwerk

Terug naar overzicht van alle blogs.

Warm op het dak

Juni was onverwacht warm (soms heet), na een koele lente. En op het dak is het dan nog wat graadjes warmer. Dus hoodies, T-shirts en hempjes uit, fles water erbij: kom maar op met die zon! Want gewerkt moet er worden, dag in dag uit, van het ene dak naar het andere dak.


Afwisselend dakwerk

Echt... Dakwerk verveelt nooit. Kijk maar naar een greep uit onze recente klussen. Dakterras, shingledak en dakraam gerenoveerd. Mooi zinken balkonnetje gemaakt. Dakisolatie en nieuwe dakbedekking op meerdere platte daken (momenteel met stip op 1). Renovatie van een oud leien dak. Grote dakopbouw geplaatst. Grote lichtkoepel gemonteerd. En toen was het nog maar half juni! Over die lichtkoepel gaan we het even hebben, want dat was toch wel een leuke klus voor de variatie. Dan ben je niet alleen dakdekker, maar ook nog sloper en timmerman.


Focus op lichtkoepel

Een lichtkoepel van 3 bij 1 meter op een dak dat niet veel groter is, da's een uitdaging. Eerst het bitumen en de dakdoorvoeren verwijderen waar de lichtkoepel moet komen. Dan een gat zagen in het planken plafond. Rond het gat bleven maar smalle randen over om te manoeuvreren: uitkijken, jongens, val niet van het dak af. De opstand van de lichtkoepel plaatsen en de randen van het gat netjes aftimmeren. De boel rondom nog waterdicht maken met nieuw bitumen en de lichtkoepel monteren. Als kers op de taart rode klikdopjes. Klant blij, wij dóór naar het volgende dak.


Tip

Kan het nog gekker, dakdekker? Nee, wij hebben zo'n beetje alles al meegemaakt op het dak. Dus heb je een origineel dakidee of ingewikkeld dakprobleem dat opgelost moet worden? En niemand die dat wil of kan? Bel Van der Zwan!