Juni – Pannendaken

Terug naar overzicht van alle blogs.

Zonnig op het dak

De zomer komt eraan, dus we hebben wat strakblauwe luchten gezien op het dak. Nou staan we natuurlijk niet de hele tijd naar de lucht te kijken. Gelukkig is het nog niet zo heet dat de mussen van het dak vallen, maar als wij niet voor onze voeten kijken, liggen we zo beneden.


Schuinsmarcheerders

En dat geldt vooral voor pannendaken. Dakrenovatie! Sta je daar met je grote werkschoenen op die dunne panlatten te balanceren. In het begin lijkt het altijd een zootje, maar er zit systeem in. Oude pannen eraf, dakisolatie aanbrengen, regelwerk vernieuwen of aanpassen, oude pannen weer terug of nieuwe pannen erop. Zo gezegd, zo gedaan, want wij houden van opschieten.


Dakdekkers gezocht!

Over een paar weken is het bouwvakvakantie, maar voor we met een biertje in de zon kunnen gaan luieren, moeten we nog een sprintje trekken. Want het is razend druk, dak na dak na dak. Daarom zijn we op zoek naar zzp'ers met ervaring in dakwerk, zodat ze meteen vol mee kunnen draaien. Overige vereisten: gevoel voor humor, acrobatische aanleg, plezier in het werk.


Tip

Er zijn goedkope, dure, traditionele en moderne dakpannen in diverse materialen, vormen en kleuren. Uitgekeken op je oude dakpan? Wij steken het dak in een nieuw jasje met een dakpan naar keuze.