Juli – Stormschade en zinkwerk

Terug naar overzicht van alle blogs.

Dakwerk gaat altijd door!

Is het nou eens afgelopen met dat gejojo van het weer? Dan weer te heet, dan weer te koud. Dan weer te droog, dan weer te nat. Storm in de zomer! Wij volgen het niet meer, maar wat we wél weten, is dat onze klanten erop rekenen dat wij het dak op gaan. GO GO GO, dakdekkers!


ASAP opdraven bij stormschade

Ja, zo'n zomerstorm... en deze keer was het een STORM, met hoofdletters. Geen storm zonder stormschade! Voor het dak kan dat variëren van afgewaaide dakpannen tot grote schade omdat er een boom op je dak valt. Als dat dan gepaard gaat met lekkage, is snelle actie een must. En snél, dat zijn wij. Voor dakreparaties bij stormschade vinden we altijd wel een 'gaatje' tussen het geplande dakwerk door. Gewoon een tandje erbij in noodsituaties, zodat de klant niet te lang met de ellende blijft zitten. Pannendak of plat dak (kan ook kapot), wij fiksen het snel en goed.


Focus op finesse bij zinkwerk

Dat hebben we dan weer gehad, die stormschade, maar vóór de zomervakantie was er nog genoeg dakwerk te verzetten. Een van onze stokpaardjes is het afwerken van daken met mooi zinkwerk. Pas nog zinken windveren geplaatst op een pannendak en hoewel we snel zijn, nemen we daar toch even de tijd voor. Als vakman hebben wij er plezier in om het perfect af te werken. De zinken delen exact op maat knippen, netjes monteren en mooi aan elkaar lassen. Vakwerk van de bovenste plank. En als het stormt? Dan zit ons zinkwerk zo vast als een huis.


Tip

Heb je stormschade aan het dak, maar nog geen lekkage? Laat er toch een dakdekker naar kijken, want het kan een tijdje duren voor het water op slinkse wijze zijn weg naar binnen vindt. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter!