Juli – Kom van dat dak af!

Terug naar overzicht van alle blogs.

Of we dat kunnen?

Nou moet je niet denken dat wij altijd op het dak zitten. We komen er ook weleens vanaf, soms dan, bij hoge uitzondering. Had een klant een oud schuurtje. Of we daar een overkapping aan konden bouwen en gelijk de schuur een beetje opknappen? Tuurlijk! Dus wij aan de slag daar.


Douglas in zicht

Houten constructies zijn voor ons natuurlijk oude koek, of het nu voor een dak of voor een overkapping is (overigens zit daar ook een dak op). Maar deze keer werkten we onder meer met douglashout, omdat delen van de constructie in het zicht blijven en blootstaan aan weer en wind. Hardhout met een prachtige nerf en warme kleur. Dat vraagt gewoon om vakmanschap.


Creatief met hout en zink

De klus liep als een trein. Constructie voor de overkapping timmeren, plat dak erop (ook op de schuur) en afgewerkt met douglas boeidelen en een brede zinken trim. Veel te chic voor dat oude schuurtje, dus het metselwerk in stijl bekleed met hout en douglas lijsten om de deur. En dan de deur zelf: die hebben we bekleed met zinken losanges. Man, wat is het mooi geworden!


Tip

Ben niet bang om out-of-the-box te denken. Heb je originele ideeën voor je nieuwe dak of de renovatie van je oude dak? Pak je kans! Deel ze met ons en wij kijken of ze te realiseren zijn.