Januari – Pyramidedak

Terug naar overzicht van alle blogs.

Op naar Brabant

Of wij ergens in Brabant, best een eind weg voor ons Hagenaars, een oud pannendak wilden renoveren? Nou goed dan, voor deze ene keer. Nieuwe dakpannen, folie en hout geregeld en een flinke container laten plaatsen. Wij aan het werk. Verder laten we nu de klant aan het woord.


Snelle dakdekkers

"Om 8 uur zouden ze er zijn. En jawel, 5 voor 8 reden ze voor met twee busjes. Koffie jongens, na die lange rit? Nee hoor, 5 minuten later zaten ze op mijn dak met zeven – ik herhaal ZEVEN – man sterk en vlogen de dakpannen me om de oren, handig in de container gemikt. 'Even binnen blijven, mevrouw!' Dan kijk je een uur niet en dan ligt het halve dak open, want op zolder was geen dakbeschot. Twee uur later is het alweer bijna dichtgetimmerd. Nondedju, wat snel!"


Goeie dakdekkers

"Na één dag lagen de eerste rijen pannen al op mijn pyramidedak. De tweede dag was de ploeg gekrompen tot drie man, om de boel netjes af te gaan werken. En dat was véél werk, want ook de goten rondom moesten vervangen worden (zo'n 30 meter). Nog gevraagd of de dakdekkers de platte dakjes van de dakkapellen mee wilden nemen? Dat wilden ze wel. Dus de derde dag werd het bikkelen om alles af te krijgen. Het was al bijna donker toen het nieuwe dak de zegen kreeg. Biertje, nog een biertje, even het werk bewonderen, houdoe...  en bedankt, jongens!"


Tip

Als doorgewinterde dakdekkers hebben wij een netwerk van ervaren collega's die we in kunnen schakelen voor grotere projecten. Samen leveren we snel, efficiënt, goed dakwerk. Mooi toch!