Januari – Plat dak compleet vervangen

Terug naar overzicht van alle blogs.

Vaarwel sneeuw, hallo dakdekkers

Zo, de sneeuw is weer gesmolten en wij kunnen geen enkele reden bedenken om NIET het dak op te gaan. Dat willen we ook niet. Wie onze blogs leest, weet het allang: wij doen alle soorten dakwerk met plezier, dus maken we onze klanten ook in de winter blij met gloednieuwe daken.


Plat dak: een makkie

Wij renoveren heel veel pannendaken, maar deze blog gaat over een plat dak. Een keer niet balanceren op de panlatten, ook weleens leuk voor de afwisseling. Nou was dit geen simpele klus van het bitumen overlagen. Dan zijn we snel uitgepraat. Nee, onder de dakbedekking van een plat dak zitten vaak planken of multiplex platen. HOUT! En hout kan gaan rotten als het continu vochtig is. En dan grijpen ook houtworm en boktor hun kans. In ernstige gevallen helpt er geen moedertjelief meer aan: het platte dak moet compleet gestript en vervangen worden.


Zo gezegd, zo gedaan

Dat deden we dus bij de garage van deze klant. Oude dakbedekking eraf, koevoet onder de platen en HOPPA, omhoog en weg ermee. Tegen de avond bij sprookjesachtig winterlicht, ook leuk. Zo werd het toch nog balanceren, maar nu op de draagbinten, want dat was alles wat over was van het dak. Dan komt het mooie werk. Nieuwe beplating erop, uiteraard isolatie, want het zou stom zijn om dat niet te doen. Lichtkoepel monteren en dan een tweelaags dakbedekking eroverheen. Gaat weer tientallen jaren probleemloos mee, zo'n dak, en daar gaat het ons om!


Tip

Als serieuze dakdekkers raden wij je aan altijd te kiezen voor goede materialen. Wij zouden niks anders willen. Kost wat meer, maar we weten gewoon dat een dak dan veel langer intact blijft.