Januari – Lekker koud op (en onder) het dak

Terug naar overzicht van alle blogs.

Niet vernikkelen, maar bikkelen

Even een open deur intrappen: ja, het is koud op het dak! Maar wij Hollandse jongens kunnen wel tegen een stootje. Thermo-ondergoed, hoodie, jas, handschoenen en we bikkelen gewoon door. Zo hebben we deze maand al heel wat daken onder handen genomen en opgeknapt.


Brrrr ... binnen ook koud

Typisch voor de winter: je ontdekt dat het onder een niet-geïsoleerd dak niet erg behaaglijk wonen is, of je moet meer stoken. Daar weten wij wel raad op: isoleren dat dak! Dat is even investeren (au), maar levert vele jaren besparing op van energie, terwijl het toch lekker warm is binnen. Dat sommetje kunnen onze klanten ook maken, dus verwerken wij heel wat meters isolatiemateriaal dezer dagen. Mooi meegenomen: van de zomer blijft het binnen ook koeler. 


Isolatie in combi met ...

Het dak isoleren van binnenuit kan, maar meestal doen wij het bij oudere panden in combinatie met het vervangen van de dakbedekking. Nieuwe pannen of nieuw dakleer op het dak? Dan meteen ook goed isoleren. Dat slopen en daarna weer opbouwen van een strak nieuw dak, dat is toch net zoiets als een oud prakkie weggooien en dan echt lekker gaan koken. Mooi werk! 


Tip

Al jaren getwijfeld over dakisolatie? Dan ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee. Wij vertellen je graag vrijblijvend over de beste opties voor jouw dak.