Februari – Variabel dakwerk

Terug naar overzicht van alle blogs.

Na regen komt zonneschijn

Februari was weer een drukke maand, niks nieuws onder de zon. Wel een minpuntje: Kem, onze powerwoman, heeft ons na 4 jaar verlaten. Was leuk met zo'n stoere vrouw op het dak, maar er liggen nog vele daken op ons te wachten, dus wij gaan gewoon door en blijven lachen!


Diverse soorten dakwerk

Deze maand was het van de hak op de tak met het dakwerk. Van de simpele vernieuwing van een pannendak inclusief dakgoten (tussenwoning) naar de renovatie van een shingledak met – het moet gezegd worden – fraai zinkwerk voor dakkapel, dakgoten, nok en dakranden. Voor de afwisseling platte daken, maar wel met bijzondere trekjes: bij het ene dak een flinke opstaande rand (gaan we met het bitumen de hoogte in), bij het andere een schuin dakschild waarvan we de beverstaartleien vervangen hebben. Dakwerk saai? Mmm... Wij vervelen ons geen moment!


Klein dak, grote uitdaging

Nu even over het laatste leuke klusje. Dat was weer eens een letterlijk ouderwetse wirwar van daken, waartussen een pannendak(je) dat vernieuwd én geïsoleerd moest worden en ook nog voorzien van twee dakramen. Hiervoor moet je echt even onze foto's bekijken op Facebook. We wringen ons in de raarste bochten om overal bij te kunnen, want we willen het natuurlijk netjes afwerken tot in de moeilijkste hoekjes. En dat is gelukt! Deze klant heeft een strak pannendak waar hij tientallen jaren niet meer naar om hoeft te kijken... of alleen omdat het zo mooi is.


Tip

Op zoek naar een leuke én vakkundige dakdekker die zijn afspraken nakomt? Zoek niet langer, want je hebt hem gevonden. De mannen van Van der Zwan staan garant voor degelijk dakwerk en het mag ook nog mooi zijn!