Februari – Renovatie leien dak

Terug naar overzicht van alle blogs.

Blij met lei

Februari kende mooie dagen en wij hebben weer mooi dakwerk geleverd. We pikken er één bijzondere klus uit. Of we het leien dak van een monumentaal grachtenpand met decoratieve dakkapelletjes konden renoveren? Jazeker. Hoog, steil, lastige hoekjes... Leuke uitdaging!


Dakdekkers in actie

Eerste klus: steigers bouwen, want van monumentaal twee hoog naar beneden vallen is geen goed idee. Handig bovendien voor materialen en gereedschap: alles bij de hand. Dakdekkers (m/v) in de startblokken en GO! Oude leien eraf, dampdoorlatend folie erop, nieuwe leien erop. Is dat alles dan? Wat is daar zo uitdagend aan, horen wij je denken. Tut-tut, nou komt het leuke. Want de dakbedekking van die fraaie kapelletjes was ook niet veel soeps meer en deze klant wilde zes nieuwe Velux-dakramen en ook even al het lood- en zinkwerk vervangen, dakdekker.


Precisiewerk, teamwerk

Dat 'even' nemen we maar met een korreltje zout. Alleen al de planning is hersengymnastiek. Wie doet wat op welk moment? Alles moet in de goede volgorde gebeuren en we mogen elkaar niet in de weg lopen. Terwijl de een nieuwe leien aanbrengt, is de ander met het zinkwerk van een dakkapel bezig, sjouwt de derde materialen aan en monteert nummer vier een Velux-raam. Teamwerk! En dan moet het uiteraard allemaal goed gebeuren, van nok tot dakgoot. Als ten slotte de klus geklaard is en alles netjes is opgeruimd, staat dit pand er weer tig jaren statig bij.


Tip

Zo'n klassieke dakkapel met rondingen en ornamenten mooi in het zink zetten is een kunst die wij als geen ander verstaan. Vakmanschap is troef, ervaring maat. Heb je dakwerk dat niemand anders kan? Bel Van der Zwan!