Februari – Drukke dakdekkers

Terug naar overzicht van alle blogs.

Altijd op het dak

Sjongejonge, wat heeft het weer geregend (en gestormd). Maar de doorgewinterde dakdekkers van Van der Zwan (m/v) zijn niet van het dak te branden. Gewoon doorgewerkt, hoor. En nu de dagen lengen, kunnen we 's ochtends en 's avonds ook weer zien wat we doen. Wel zo handig! 


Pannendaken

Of het zo moest zijn: het ene na het andere pannendak diende zich aan. Aanrukken met groot materieel: steigers, ladders, ladderwagens, vangnetten... Want zo'n pannendak, dat is altijd klauteren en klimmen met je handen vol gereedschap en materialen. Je wilt erbovenop zitten, niet beneden liggen. Het blijft gewoon mooi werk, hoe een oud pannendak onder onze handen getransformeerd wordt tot een nieuw dak. En dat vaak in enkele dagen, want wij houden van opschieten.


Dakdekkers? Duizendpoten!

Alleen maar pannendaken? Tut tut, echt niet! Om maar even te demonstreren hoe afwisselend ons werk is, een greep uit onze activiteiten van deze maand: zinken goten, zinken zijwangen, loodwerk vernieuwd (oké, bij pannendaken, maar toch...), platte daken vernieuwd, compleet nieuwe dakkapel gebouwd inclusief timmerwerk, lichtkoepels en dakramen geplaatst, volledig dak voorzien van nieuwe shingles etc. En dan maar hopen dat de stamppot klaarstaat als we 's avonds thuiskomen.


Tip

Bekijk de foto's van onze dakprojecten op Facebook maar eens. Dan zie je veilig op je stoel achter de computer hoe ons dagelijkse leven eruitziet op grote hoogte. En dat we daar lol in hebben.