Februari – Besneeuwde daken

Terug naar overzicht van alle blogs.

De winter slaat toe

Er was eens... een echte Hollandse winter. Alle daken verdwenen onder een dikke laag sneeuw. Alle mensen hadden plezier: schaatsen, sleeën, langlaufen, engeltjes maken in de sneeuw. En de dakdekkers? Die konden ook hun lol op, want als je het nog niet wist: sneeuw op het dak = lekkage!


De lente slaat terug

Ook weer typisch Hollands: in één week tijd van ijzig koud naar zonnig warm. Dat betekent dus VEEL smeltwater op het dak en als dat niet snel weg kan, baant het zich slinks een weg naar verborgen kiertjes en ineens loopt het in straaltjes langs de muur of zie je een plas water op de vloer. Dan niet meteen uitflippen, maar gewoon Van der Zwan bellen. Telefoon roodgloeiend!


Alle hens aan dek!

Dus zijn wij met man en macht uitgerukt om weerbarstige daken te repareren. Laat ons maar schuiven op dat gladde dak. Er zijn ook klanten die schoon genoeg hebben van hun lekkende dak en op het uitstekende idee komen om de dakbedekking te laten vernieuwen. Nu de rust is weergekeerd, zijn we dáár weer druk mee bezig. Het blijft een mooi vak, dak na dak na dak.


Tip

Al langer lekkage en nog niks aan gedaan? Hout dat vaak nat is, gaat rotten en trekt houtworm en boktor aan. Laat ons de lekkage verhelpen om grote schade en hoge kosten te voorkomen.