December – Van een leien dakje

Terug naar overzicht van alle blogs.

Nu even iets heel anders

Bijna iedereen heeft wel een plat dak waar om de zoveel jaar nieuwe dakbedekking op moet. En ook pannendaken moeten vernieuwd worden. Niks mis mee, zo houden de klanten ons van de straat, maar wat afwisseling houdt het werk ook nog leuk. Dus zijn wij soms blij met lei.


Leien dak? Ja, natuurlijk!

Een leien dak ouderwets? Welnee. Het is waar, natuurlei wordt al eeuwenlang gebruikt als dakbedekking, maar ook nu maken wij nog prachtige leien daken. Keus genoeg in vormen en kleuren van de leien, en door kleine variaties in dit natuurproduct krijg je een uniek dak met een natuurlijke uitstraling. Ook nog duurzaam en stormvast. Het kost wat, maar dan heb je ook wat! 


Of toch liever een strak dak?

Dat kan ook, maar dan kun je beter kiezen voor kunstlei. Nog meer keus in vormen en kleuren, en ook wat goedkoper, maar dan wel weer een kortere levensduur. We kunnen de kunstleien in diverse patronen plaatsen. Daarom is kunstlei ook zo geschikt voor daken met ingewikkelde vormen. En wij komen pas van dat dak af als elk moeilijk hoekje tot in de puntjes is afgewerkt.


Tip

Zet de voor- en nadelen van natuurlei en kunstlei goed op een rijtje voor je een keuze maakt. Beter nog: vraag de vakman (lees: Van der Zwan) om advies.