December – Renovatie plat dak

Terug naar overzicht van alle blogs.

Plat dak renoveren, ook in de winter

Heb je een oud (beetje ingezakt) plat dak en zie je het met al die regen constant onder water staan? Later in de winter misschien sneeuw en ijs? En denk je dat de dakdekker dan niet aan de slag kan met de renovatie van jouw platte dak? Dan vergis je je, want dat kunnen wij wel!


Plat dak onder de loep

Pannendaken hebben we plenty vernieuwd de laatste maanden. De klanten staan ervoor in de rij. Je zou bijna vergeten dat wij ook specialist zijn in platte daken. Gigantisch plat dak van een bedrijfshal? Pieterig plat dak van een schuurtje? Wij maken er iets moois van. Natuurlijk is in deze natte tijden dat water op het platte dak wel een dingetje. Daar hebben wij onze methodes voor, om een dak snel schoon te vegen en droog te branden. Het simpelst is het als het platte dak alleen overlaagd hoeft te worden: klaar terwijl u wacht! Maar vaak moet er meer gebeuren.


Complete renovatie dan maar, dakdekker

Een grondige renovatie van een plat dak, da's andere koek. Dat begint soms met het repareren of vervangen van de houten dakconstructie, als deze aangevreten is door houtworm of boktor en/of verzakt is. Daarop degelijk dakbeschot en goede dakisolatie – wie vergeet dat nou nog? Dan wordt het leuk voor de klant. Bitumen, EPDM, andere dakbedekking? Grijs bitumen, groen bitumen, wit bitumen? Kiest u maar! Liever grint erop? Dat kan ook in een bonte mix of spierwit. En wij zorgen met secuur lood- en zinkwerk voor een perfecte afwerking van jouw platte dak. 


Tip

Feestdagen voor de deur. Wat fijn dan, als je niet verrast wordt door lekkage tijdens het kerstdiner. Ja, lach maar, het gebeurt! Wij plannen de renovatie van je (platte) dak graag alvast in, zodat je het volgend jaar gegarandeerd droog houdt.