December – Lood- en zinkwerk

Terug naar overzicht van alle blogs.

Kommer en kwel

De donkere dagen voor kerst, we zitter er middenin. En dan ook nog veel regen gehad. Dan zou je denken dat wij op de bank zitten, maar dat is toch niet helemaal waar. Want met al die buien regent het ook telefoontjes van klanten: "Dakdekker, mijn dak lekt. Hoe kan dat nou?" 


Lastig, die lekkage

Voor ons is een dak een open boek, zodat we de oorzaak van de lekkage snel opsporen. Vaak zit het 'm in slechte afdichting rondom dakkapellen, schoorstenen, lichtkoepels, dakdoorvoeren etc. Of de hemelwaterafvoer (dakgoten en regenpijpen) vertoont gebreken. Oud zink en oude loodslabben worden dunner en kunnen gaan scheuren. Of het lood zit niet goed in de muur bij de aansluiting van het (platte) dak op een buitenmuur. En het water vindt zijn weg naar binnen!


Dakdekkers in weer en wind

Regen of niet, wij gaan het dak op om het lood- en zinkwerk te reparen of te vervangen als dat nodig is. We maken het dak niet alleen waterdicht, maar we doen dat ook supernetjes. Je bent een vakman of je bent het niet. Om met een van onze klanten te spreken: "Alles werd even professioneel gedaan. Heerlijk snel! Blij mee! En daarna geen lekkages meer." En dan moet je nog even weten dat wij altijd goede materialen gebruiken, zodat het dak lang waterdicht blijft.


Tip

Zie je scheurtjes in het lood- en zinkwerk, voor zover je dat veilig kunt controleren? Laat ons het snel bekijken en repareren, want hoe langer de daklekkage duurt, hoe meer overlast en schade.