December – Dak renoveren en isoleren

Terug naar overzicht van alle blogs.

Koud weertje

Wie had dat nou gedacht, dat het nog eens echt zou gaan vriezen en sneeuwen. Niet overal even hard, maar toch... het is winter! Soms is het wel afzien op het dak, maar een beetje dakdekker slaat zich erdoorheen. Warme kleding, hete koffie, 's avonds erwtensoep met worst. Lekkerrr!


Hot item: dak isoleren

In de vorige blog walsten we er snel overheen: dakisolatie. Maar daar komt toch heel wat bij kijken. Het dak isoleren kan van binnenaf en van buitenaf. Het laatste gebeurt gewoonlijk in combinatie met dakrenovatie. Als het dan tóch moet, dan wel meteen goed, vinden de meeste klanten, zeker nu de energieprijzen door het plafond gaan. Zijn wij het roerend mee eens. Van buitenaf isoleren gaat ook makkelijker en sneller: geen gedoe met allerlei moeilijke hoekjes. Niet dat we daar te lui voor zijn, maar wij zitten nu eenmaal graag óp het dak en niet eronder.


Abracadabra: ander dak

Zo hadden we een klant met een aftands shingledak. Mooie klus, want hij wilde geen shingles meer: een pannendak moest het worden. Gaan we doen! Dak gestript tot op het dakbeschot, vochtdoorlatende folie erop en daarna de isolatie. Randen van de PIR-platen schuingesneden om de nok en knik in het dak perfect af te dekken. Het moet passen! Tengels en panlatten erop en dan verdwijnt dat secure maatwerk onder de pannen, maar wij weten dat het er zit. Zo'n nieuw dak werken wij met plezier aan alle kanten af met mooi lood- en zinkwerk, ook in de winter.


Tip

Hete zomers, koude winters. Ons Hollandse klimaat schreeuwt gewoon om dakisolatie. Doen! Comfortabeler wonen en werken, en de investering is met de hoge energieprijzen ook nog eens snel terugverdiend.