Augustus – Dakdekkers in actie

Terug naar overzicht van alle blogs.

Wat nou, vakantie?

Dan kan het wel bouwvakvakantie zijn, maar voor een mooie klus gaan wij gewoon het dak op. Wat dacht je van een opbouw bekleden met zink? Wij dachten dus: YES! En omdat er heel wat komt kijken bij zo'n project, ook een collega ingeschakeld. Vakmannen op het dak, moet lukken!


Zink in het zonnetje

En niet zomaar een hokje, die opbouw. Flinke ruimte met een schuine voorgevel en een rechte achtergevel die compleet bekleed moesten worden. Het zink wordt gemonteerd op een houten constructie. Die ziet er ook mooi uit, maar die verdwijnt uiteindelijk onder het zink. We hebben felsbanen van flexibel titaanzink gebruikt (oei, oei, vaktaal) om de grote vlakken te bekleden. Fluitje van een cent.


Perfectie in details

De clou zit 'm natuurlijk in de details. Ook rondom de kozijnen moeten kanten en hoeken netjes afgewerkt zijn. Mooie zinken dakrand rond de complete opbouw en kijk nou toch eens naar die zinken regenpijpen met vergaarbak. Helemaal in stijl! Dan ook nog de balkons gebrand met K24 bitumen (nog meer vaktaal) en we kunnen niks anders zeggen: trots op, zie ons fotoalbum. Is het geen plaatje?


Tip

Voor zinken bekleding van gevel of dak is een goed ventilerende constructie nodig. Lucht je niet voldoende, dan kan dat leiden tot problemen als witroestcorrosie, gaten, schimmel en houtrot.