Augustus – Klein dakwerk

Terug naar overzicht van alle blogs.

Hop, weer het dak op!

Zo, de vakantie zit er weer op en wij – de leukste dakdekkers van Den Haag – staan weer fris en vrolijk voor je klaar om het dak op te gaan. Natuurlijk blijven we niet zo fris, want dakdekken is ook stof happen, sjouwen en zweten. Maar we blijven wél altijd lachen: zie onze foto's.


Zinkwerk op de vierkante decimeter

Over grote klussen niet te klagen. Diverse daken compleet gerenoveerd deze maand. Maar er zijn ook leuke kleine klussen. Zo moesten we het loodwerk en een zinken goot vernieuwen van een oud pand. Simpel? Tja, dit was een ratjetoe aan daken, dakkapellen en schoorstenen die van twee kanten aan de goot grensden. Soms was de ruimte zo smal dat onze dakdekkers zowat klem zaten. Je moet gewoon een soort slangenmens zijn om op zo'n plek het zinkwerk voor elkaar te krijgen. Ook nog topsport dus, dit dakwerk. En dan tóch netjes werken, ja duh!


Klein dakwerk genoeg

Meer weten? Oké. Sommige klanten willen iets bijzonders en dan doen we dat! Pas nog een keramische piron geplaatst als ornament op de nok van een nieuw pannendak. (Wat een piron is? Zie onze Facebook.) Ander klusje: een lichtstraat op een plat dak renoveren. Team ready? Timmerende dakdekkers voor! De houten constructie moest opgehoogd worden voor dubbel glas. En glas zetten, dat kunnen we ook. Wel extra netjes werken, want onder de lichtstraat zat een plafond van glas in lood, dus geen geknoei! Alles mooi afwerken met zink en klaar is Kees.


Tip

Laat je speurend oog eens langs het zichtbare houtwerk (bijv. boeidelen, balken) van je dak gaan. Wormgaatjes of houtrot? Ook onzichtbare delen kunnen aangetast zijn. Laat ernaar kijken, want de dakconstructie draagt wel het dak!