Augustus – Dakwerk dag in dag uit

Terug naar overzicht van alle blogs.

De allerlaatste loodjes

We wisten maar niet van ophouden, voor we ons gereedschap aan de wilgen hingen en écht op vakantie gingen. Iedereen denkt: het is zomer, NU wat aan het dak laten doen. Nou kan dat ook de rest van het jaar, maar goed... De klanten staan in de rij en wij strepen dak na dak af op onze planning.


Elk dakwerkproject is uniek

Of dat ooit verveelt? Nee, want elke klus is anders. De ene keer pakken we een nieuwbouw plat dak aan: isoleren, bitumen branden, zinken dakranden eromheen. Geen dakdoorvoeren of andere obstakels, snel en schoon dakwerk met een superstrak resultaat. De andere keer is het een oud plat dak: grind weghalen, nieuwe laag bitumen erop, oude lichtkoepels vervangen door nieuwe en netjes om dakdoorvoeren, schoorstenen en lichtkoepels heen werken. Meer passen en meten, evengoed een strak resultaat.


Acrobaten op het dak

Dan die pannendaken, da's toch vaak meer een uitdaging. Ja, toegegeven, soms maken wij dakkapelletjes gewoon in de werkplaats. Hoeven we ze op locatie alleen nog maar te monteren. Maar dan staan we toch te balanceren op een schuin dak en soms is dat HEEL ERG schuin. Zo moesten we een steil pannendak voorbereiden voor zonnepanelen. Het complete lattenwerk vervangen en de oude pannen (gemêleerd van kleur) terugleggen. Mooi werk, hoor, maar ondertussen wel jezelf staande houden op die latten, dat is de kunst! Zijn we toch blij als we weer heelhuids op de grond staan.


Tip

Dakwerk is geen seizoenswerk. Als wij terug zijn van vakantie, staan we weer het hele jaar klaar om jouw nieuwe dak te maken of je oude dak te renoveren. Maak je geen zorgen als het een moeilijke klus lijkt. Geen dak is voor ons te moeilijk!