April – Zinken roevendak

Terug naar overzicht van alle blogs.

April doet wat hij wil!

Zeg dat wel. Begin april lag er sneeuw, terwijl het al lente was! Daar houden wij dakdekkers niet van, want dan kunnen we niet vooruit. Gelukkig werd het daarna stralend weer en konden we als een speer het dak op. En dat was nodig, want we hadden weer eens een gigantische klus.


Zink, zink en nog eens zink

In de vorige blog hadden we het over zinken luifels en het moet gezegd worden: klanten weten ons steeds beter te vinden voor dit ambachtelijke dakwerk. Nu was het een monumentaal pand: de renovatie van een hellend dak met – schrik niet – 180 vierkante meter aan zinken roefbanen. Met de nadruk op HELLEND dak, want zo'n zinken roef is net een glijbaan, dus zo hier en daar een ladder voor wat houvast is absoluut geen overbodige luxe.


Dakwerk om trots op te zijn

De zinken roeven en andere onderdelen worden zoveel mogelijk van tevoren op maat gemaakt. Da's al een hele klus, maar daar heb je weer plezier van bij de montage op het dak. Baan na baan hebben onze dakdekkers gelegd en gelukkig waren er ook nog een paar lichtkoepels en dakramen om pietje-precies omheen te werken: dat houdt ons bij de les. Het resultaat is een prachtig nieuw dak, steeds meer ervaring en weer een tevreden klant erbij. Trots op!


Tip

Soms lijkt het best makkelijk, dakwerk, maar wij kennen alle problemen die je tegen kan komen én we lossen die op. Daarom zeggen we het nog maar eens: dakwerk is vakwerk. Bel ons!