April – Mooi pannendak

Terug naar overzicht van alle blogs.

Gewoon het dak op

April was nat, somber en te koud, zegt de KNMI. Wij zeggen dat niet, want wij klagen nooit over het weer. Wij gaan gewoon het dak op om onze klanten blij te maken met een nieuw dak.  Plat dak, pannendak, plat dak... Het dakwerk houdt nooit op en het houdt ons van de straat. 


Van golfplaat naar dakpannen

We pikken er een leuke klus uit. Een golfplaten dak omtoveren in een pannendak. Goed, de golfplaten LEKEN op dakpannen, maar ze zijn het niet en zullen het ook nooit worden. De klant wilde nu het échte werk. Wij het dak op en eerst eens goed kijken. Sjongejongejonge, dat kon beter, anders stonden we daar ook niet. Aan de slag! In het begin maken we er een zootje van, want de oude dakbedekking moest gestript worden tot op het dakbeschot. En dat gaat snel en met geweld: tijd is geld. Als dan alles opgeruimd is, kan het 'schone' dakwerk beginnen. GO! 


Strak dakwerk tot in de moeilijkste hoekjes

Dat schone dakwerk doen we ook snel, maar wél met zorg. Eerst dampdoorlatende folie erop, dan de tengels en de panlatten, netjes uitgemeten, want de dakpannen moeten er straks strak op liggen. Toen de dakpannen en nokpannen erop: de klant koos voor antraciet (mooi zwart is niet lelijk). Tot slot hebben onze dakdekkers al het lood-en zinkwerk strak afgewerkt en konden we het nieuwe dak opleveren, toevallig op een zonnige dag. Hoe we het dakwerk zo netjes voor elkaar kregen in die taps toelopende zonk tussen dak en buurgevel? Dat is beroepsgeheim.


Tip

Renovatie met dakpannen, bitumen, lei? Vraag ons om advies! Wij hoeven maar naar een dak te kijken – als het ware dwars door de oude dakbedekking heen – en we zien de diverse opties voor dakrenovatie.