April – Dakwerk genoeg!

Terug naar overzicht van alle blogs.

Lekker werken

Langzaamaan gaat het de goede kant op: lente! Het is aangenaam werken op het dak, niet te koud, niet te heet. Wij hebben er zin in. Met ons energieke team valt er altijd wel wat te lachen. Natuurlijk wordt er ook weleens gevloekt als het tegenzit. Dakdekkers zijn ook maar mensen.


Dak open, dak dicht

Eerlijk is eerlijk. Er blijft weinig over als wij bij een dakrenovatie klaar zijn met het slopen van de oude dakbedekking, dakbeschot en isolatie. Neem nou zo'n pannendak: gewoon open huis! En dat wil je dan toch zo snel mogelijk weer dicht hebben, zeker met dreigend onweer. Er zijn wat gymnastische toeren voor nodig, maar het lukt ons altijd en de klant is weer onder de pannen.


Tijd voor het dakterras

Met de eerste warme dagen begin je toch te denken aan lange zomeravonden op het dakterras: biertje, snack, relaxen. Is je dakterras in deplorabele staat, dan is het nu tijd om daar iets aan te laten doen. Wij vernieuwen het bitumen (ook even de isolatie meepakken) en kunnen er een mooie vlonder op leggen. Stevig hek eromheen en klaar is Kees. Kom maar op met die zomer!


Tip

Blijft er wat regenwater op je platte dak staan? Niet erg. Als het weer een tijdje warm en droog is, valt ook het dak droog. Pak dan je kans om het vuil (blad, Saharazand etc.) te verwijderen.